Centrifugaalpompen

De centrifugaalpomp wordt vooral gebruikt voor het verpompen van vloeistoffen met een lage viscositeit.

Centrifugaalpompen op voorraad

InoxMim FL503CS centrifugaalpomp
1x Centrifugaalpomp, InoxMim/FluidMim, FL503CS, open waaier hygiënische centrifugaalpomp, 11 kW, 2950 rpm, waaier 210 mm Ø, zuigaansluiting DN 80 met zuiveldraad, persaansluiting DN 65 met zuiveldraad, gebruikt in de levensmiddelenindustrie
Lees verder
Packo FP centrifugaalpomp
1x Centrifugaalpomp, Packo, FP, open waaier hygiënische centrifugaalpomp, 3 kW, 2850 rpm, zuigaansluiting 49 mm Ø met zuiveldraad, persaansluiting 36 mm Ø met zuiveldraad, gebruikt in de levensmiddelenindustrie
Lees verder
Lowara SHS4 40-200 centrifugaalpomp
1x Centrifugaalpomp, Lowara, SHS4 40-200, direct gekoppelde waternorm pomp, 9-25 m3/h, 13,6-7,2 m opvoerhoogte, 3 kW, 1420 rpm, productcontactdelen van rvs 316, zuigaansluiting 65 mm Ø met flensaansluiting, persaansluiting 40 mm Ø met flensaansluiting, gebruikt in de levensmiddelenindustrie
Lees verder
Packo SCP 2 zelfaanzuigende centrifugaalpomp
1x Centrifugaalpomp, Packo, SCP2/50-125/222, hygiënische zelfaanzuigende centrifugaalpomp, 2,2 kW, 2865 rpm, zuigaansluiting DN 50 met zuiveldraad, persaansluiting DN 50 met zuiveldraad, geschikt voor systemen waar de vloeistof ook geregeld lucht kan bevatten, gebruikt als CIP retourpomp in de levensmiddelenindustrie
Lees verder
Centrifugaalpomp Grundfos NK32-200 (10,9 m3/h - 10,8 m) ongebruikt
1x Centrifugaalpomp, Grundfos, NK32-200.1/207 A2F2AE-SBAQE, 10,9 m3/h, 10,8 m opvoerhoogte, vloeistoftemperatuur 0 – 120 °C, max. bedrijfsdruk 16 bar, niet zelf aanzuigende ééntraps centrifugaalpomp, enkele mechanical seal, zuigzijde flensaansluiting DN 50, perszijde flensaansluiting DN 32, materiaal pomphuis en waaier gietijzer...
Lees verder
EDUR meertraps centrifugaalpomp - rvs - 10 m3/h
1x Centrifugaalpomp, Verder / EDUR Pumpenfabrik, ECV 10/4-1,5, verticale meertraps inline centrifugaalpomp, 10 m3/h, 1,5 kW aandrijving, 3000 rpm, 1,5" BSP aansluitingen, rvs productcontactdelen, gebruikt in de levensmiddelenindustrie
Lees verder

Werking Centrifugaalpompen

Centrifugaalpompen verplaatsen het te verpompen product doormiddel van centrifugaalkracht. De basis wordt gevormd door een pomphuis met daarin een waaier. De zuigleiding (toevoer) is midden voor de waaier geplaatst. De vloeistof wordt door de waaier met hoge snelheid naar de buitenzijde van het pomphuis verplaatst. De persleiding (uitvoer) zit dan ook aan de buitenzijde van het pomphuis.
De opbrengst van de centrifugaalpomp is een combinatie van capaciteit (debiet) en de opvoerhoogte (druk). Elke centrifugaalpomp heeft een maximale opvoerhoogte die kan worden bereikt. Hoe lager de benodigde opvoerhoogte, hoe hoger de capaciteit. De relatie tussen deze 2 parameters wordt weergegeven in een pompcurve.
De pompcapaciteit wordt meestal aangegeven in l/sec of m3/h in combinatie met de druk uitgedrukt in bar of meter waterkolom (mwk).

Uitvoeringen van Centrifugaalpompen

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van de centrifugaalpomp. Zoals de capaciteit (m3/h en druk), het materiaal waarvan ze zijn gemaakt (rvs, gietijzer, staal, kunststof), de afwerking (hygiënisch, sanitair), ééntraps of meertraps, horizontaal of verticaal. Ook zijn er centrifugaalpompen die een mengsel van vloeistof en gas kunnen verpompen of vloeistoffen met vaste delen.
Een standaard centrifugaalpomp is niet zelfaanzuigend. Wel zijn er zelfaanzuigende uitvoeringen te verkrijgen maar deze hebben een veel lager rendement.
De bouwwijze kan ook sterk verschillen. Zo zijn er pompen waar de waaier op de motoras is gemonteerd en zijn er modellen met tussenlagering, in dat geval zijn aandrijving en pomp(huis) samengebouwd op een fundatieplaat.
Verder zijn er diverse opties zoals een te koelen of te verwarmen pomphuis, ATEX, enkel of dubbel mechanical seal of magneetaandrijving.
Door het eenvoudige ontwerp is de centrifugaalpomp goedkoop in het onderhoud.

Toepassingen van Centrifugaalpompen

De centrifugaalpomp wordt onder andere gebruikt voor water, melk, wijn, bier, wort, room, vetten/olie, suikeroplossingen, afvalwater, pekel, reinigingsmiddelen, vruchtensappen, frisdranken, wrongel, zuren, logen, kalkmelk en voor CIP (cleaning in place) reiniging.
De centrifugaalpomp levert een nagenoeg pulsatievrije stroom maar is niet geschikt als doseerpomp.

Merken Centrifugaalpompen

Gangbare merken in de procesindustrie zijn Alfa Laval, APV, Dickow, DP Duijvelaar, Fristam, GEA Tuchenhagen, Goulds, HAES, Hilge, Inoxpa, KSB, Packo, Pomac, Prolac, SIHI en Waukesha Cherry-Burrell.
Niet de apparatuur gevonden die u zoekt? Neem contact met ons op!
Contact opnemen
Bel  0321 33 55 00 Meer contactgegevens en route....
Lees verder