Centrifugaalpompen

De centrifugaalpomp wordt vooral gebruikt voor het verpompen van vloeistoffen met een lage viscositeit.

Centrifugaalpompen op voorraad

HAES NCDC/L50-160 pomp -  60 m3/h
1x Centrifugaalpomp, HA-ES, NCDC/L50-160, 60 m3/h, 1,7 bar, 11 kW, Rotor NL aandrijving, 2900 rpm
Lees verder
Grundfoss CP2-140 KAN pomp 1,5 kW
1x Centrifugaalpomp, Grundfoss, CP2-140 KAN, multi-stage, 1,5 kW, 2860 rpm
Lees verder
Hilge Norm-Durachrom (28,5 m3/h / 2 bar)
1x Centrifugaalpomp, Hilge, Norm-Durachrom 40-160, 28,5 m3/h, 2 bar, 3 kW, pomp van rvs 316L, invoer DIN 65, uitvoer DIN 40, geflenste aansluitingen, gebruikt voor heet water
Lees verder
Durco Chemstar 80x65-160 chemiepomp
1x Centrifugaalpomp, Durco (Flowserve) Chemstar, 80x65-160, productcontactdelen van rvs 316 (1.4408), invoer 80 mm, uitvoer 65 mm, aansluitingen voorzien van flens, 11 kW aandrijving, 2940 rpm, 50 Hz (12,7 kW / 3530 rpm / 60 Hz), elastische koppeling, pomp en aandrijving samengebouwd op grondplaat, incl....
Lees verder
Packo FP 62 / 112  rvs centrifugaalpomp
1x Centrifugaalpomp, Packo, FP 62/112, 1,1 kW, 2845 rpm, 50 mm zuigaansluiting met zuiveldraad, 24 mm persaansluiting, productcontactdelen van rvs 316
Lees verder

Werking Centrifugaalpompen

Centrifugaalpompen verplaatsen het te verpompen product doormiddel van centrifugaalkracht. De basis wordt gevormd door een pomphuis met daarin een waaier. De zuigleiding (toevoer) is midden voor de waaier geplaatst. De vloeistof wordt door de waaier met hoge snelheid naar de buitenzijde van het pomphuis verplaatst. De persleiding (uitvoer) zit dan ook aan de buitenzijde van het pomphuis.
De opbrengst van de centrifugaalpomp is een combinatie van capaciteit (debiet) en de opvoerhoogte (druk). Elke centrifugaalpomp heeft een maximale opvoerhoogte die kan worden bereikt. Hoe lager de benodigde opvoerhoogte, hoe hoger de capaciteit. De relatie tussen deze 2 parameters wordt weergegeven in een pompcurve.
De pompcapaciteit wordt meestal aangegeven in l/sec of m3/h in combinatie met de druk uitgedrukt in bar of meter waterkolom (mwk).

Uitvoeringen van Centrifugaalpompen

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van de centrifugaalpomp. Zoals de capaciteit (m3/h en druk), het materiaal waarvan ze zijn gemaakt (rvs, gietijzer, staal, kunststof), de afwerking (hygiënisch, sanitair), ééntraps of meertraps, horizontaal of verticaal. Ook zijn er centrifugaalpompen die een mengsel van vloeistof en gas kunnen verpompen of vloeistoffen met vaste delen.
Een standaard centrifugaalpomp is niet zelfaanzuigend. Wel zijn er zelfaanzuigende uitvoeringen te verkrijgen maar deze hebben een veel lager rendement.
De bouwwijze kan ook sterk verschillen. Zo zijn er pompen waar de waaier op de motoras is gemonteerd en zijn er modellen met tussenlagering, in dat geval zijn aandrijving en pomp(huis) samengebouwd op een fundatieplaat.
Verder zijn er diverse opties zoals een te koelen of te verwarmen pomphuis, ATEX, enkel of dubbel mechanical seal of magneetaandrijving.
Door het eenvoudige ontwerp is de centrifugaalpomp goedkoop in het onderhoud.

Toepassingen van Centrifugaalpompen

De centrifugaalpomp wordt onder andere gebruikt voor water, melk, wijn, bier, wort, room, vetten/olie, suikeroplossingen, afvalwater, pekel, reinigingsmiddelen, vruchtensappen, frisdranken, wrongel, zuren, logen, kalkmelk en voor CIP (cleaning in place) reiniging.
De centrifugaalpomp levert een nagenoeg pulsatievrije stroom maar is niet geschikt als doseerpomp.

Merken Centrifugaalpompen

Gangbare merken in de procesindustrie zijn Alfa Laval, APV, Dickow, DP Duijvelaar, Fristam, GEA Tuchenhagen, Goulds, HAES, Hilge, Inoxpa, KSB, Packo, Pomac, Prolac, SIHI en Waukesha Cherry-Burrell.
Niet de apparatuur gevonden die u zoekt? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen

0
producten
Contact opnemen
Bel  0321 33 55 00 Meer contactgegevens en route....
Lees verder